Photoshop’i otseteed ja skriptid

25.07.2007  |  Lembit Kivisik

Photoshop CS3 iconFotograaf ja disainer Trevor Morris on valmistanud väga põhjalikud, ent kompaktsed Photoshop’i otseteede (keyboard shortcuts) tabelid, mis sobivad suurepäraselt välja printimiseks, et hoida käeulatuses Shop’iga töötades. PDF-formaadis tabelid on Trevori lehelt saadaval Shop’i versioonidele 5, 6, 7, CS, CS2 ja CS3.

Lisaks viitab Trevor sarnastele otsetee-PDF-idele Camera Raw ja Bridge’i jaoks PhotoshopNews lehel ning väärt lugemine on ka tema 50 Photoshop’i kasutajaliidese nippi. Digital Photography School aga tõstab Shop’i otseteede müriaadist esile 18 eriti kasulikku.

Adobe’i Shop’i-legend Russell Brown on jätkuvalt aktsioonis ning tema tuntud skriptidest on nüüd saadaval ka CS3-versioonid (kellel veel uut Studio’t pole – ikka on saada ka versioonid vanemate Shop’ide jaoks). Skrollige, skrollige, kõik lingid on kenasti reas juba dr. Brown’i koduka avaleheküljel. Lisan otseviited CS3 installeritele: Mac, Win, aga olge hoiatatud, et neist on tolku vaid CS3 vaikekataloogi puhul. Lisaks töötavad osa skripte ainult CS3 Extended versiooniga. Via John Nack.

Väärt materjale Shop’i skriptimise ainetel leiame Jeffrey Tranberry blogist. Näiteks on ta pannud üles järjekordse Shop’i-legendi ja Photoshop TV-st tuttava Matt Kloskowski koostatud PDF-id Scripting Resources (PDF, rida viiteid infoallikatele skriptimise kohta) ja Script Events Manager article (PDF, artikkel ajakirjast Photoshop User). Matt Kloskowski, muide, on kauaaegne püsiautor InformIT.com’i Photoshop Reference Guide‘is, kus ta viimasel ajal avaldab kord nädalas Photoshop’i teemalise videoõpetuse.

Jeffrey pala Photoshop Scripting to the Rescue pakub aga reaalse kasutusloo, kus Shop’i skript säästis kümneid töötunde.

Üks kommentaar sissekandele “Photoshop’i otseteed ja skriptid”

  1. kixs

    Päris huvitavat materjali on neil lehtedelt võimalik leida. Kuid tahab ikka mõnusalt pikka süvenemist, et kokku laduda tööd kiirendav kemüüse.
    Pean ise väikese häbiga tunnistama, et olen seni väga vähe nii Photoshopi kui inDesign juures kasutanud kõrval vidinaid mis tööd hõlbustaksid.

Kommenteeri

© DT 2014 | Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 License | WordPress