Windows Installer – kust alustada?

17.10.2006  |  Gunnar

Windows Installeriga on küllaltki keerukas algajal otsi lahti teha. Mul endalgi on üks installer käsil ja tänu keerukamale funktsionaalsusele, mida see peab pakkuma, tuli ka rohkem süveneda Windows Installeri hingeellu. Leidsin internetis ringi tuhlates päris hea hulga huvitavaid teemakohaseid materjale ja otsustasin seda infot ka teiste hädalistega jagada.

Microsofti materjalid

Windows Installer Teami blogi

Windows Installer Teami blogist leiab peale muuda kasulike materjalide kannete seeria pealkirjaga “Tao of Windows Installer”, mis jagab põhjalikke näpunäiteid Windowsi Installerite koostamiseks.

Muud materjalid

Kui kellelgi on veel häid materjale siia lisada, siis palun pange omad soovitused kirja selle kande kommentaaridesse.

8 kommentaari sissekandele “Windows Installer – kust alustada?”

 1. Gunnar

  The Code Projecti lehel on pisike nõuanne selle kohta, kuidas lisada installerile andmebaaside tugi. Täpsemalt saab lugeda artiklist Deploy SQL Server databases easily with an Installer class.

 2. Gunnar

  Ja üks huvitav lugemine veel: Uninstall a Previously Installed Application when Upgrading an Application with Setups created in VS.NET- Part 1. Tutvustab seda, kuidas installimise käigus automaatselt vanem versioon eemaldalda.

 3. Gunnar

  Aaron Stebneri blogi kandes Links to Microsoft WiX developer blogs on toodud ära terve nimekiri WiX-i arendajate blogisid. Võib ka kasulikuks osutuda.

 4. Gunnar

  Orca nimeline vidin, millega saab MSI faile mudida, tuleb kaasa Windowsi platform SDK-ga. Samuti on võimalik tõmmata Installeri API esimene versioon ja see siis masinasse installida koos lisarakendustega.

 5. Gunnar

  Nüüd on ilmunud netti ka igasugused vahvad tabelid Windows Installeri veakoodide ja seletustega. Ühe neist leiab DesktopEngineer.com leheküljelt For Admins: Windows Installer Error Codes (Exit Codes).

 6. veljo

  küsimus et kui ma midagi installida tahas siis lööb mulle väikse tabeli ette et windows installer ja lõpuks ei lase ta midagi installida et ütleb ::::: the windows installer service could not be accessed this can occur if you are ranning windows in safe mode or if the windows installer is not correctly installed contact your support personnel for assistance

 7. Gunnar

  Huh, põhjuseid võib olla mitu. Esiteks kontrolli, et Windows Installeri service töötaks masinas. Kui tegemist on vana masinaga, siis püüa Windows Installeri versiooni uuendada. Ja vajadusel käivita installer administraatori õigustes.

 8. Gunnar

  Ametlik info Office’i installeri veakoodide kohta asub siin: List of error codes and error messages for Windows Installer processes in Office 2003 products and Office XP products.

Kommenteeri

© DT 2014 | Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 License | WordPress